Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları tasarruf yerına gereğince, rengine nazaran evet da modeline için çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan örnek sınıflandırması adidaki gibidir

Olası yangın yahut herhangi bir korku durumunda binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları bünyelmaktadır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan bünyelabilmekle beraberinde elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök sebebi vaziyet kaybına nitelik vermemesi ve elan azca maliyetle kârin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya sebep vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak malum ve kapının içeriden hariçya selim açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sağlıklı bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın çabucak tasarrufı kolaylaştırır.

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve dipında tek taçıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Yöntem Odası Yangın Kapıları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının tarafı silsile otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapsı camlı olur.

Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamlamanın yerı silsile yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrolör şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve daha lüks ziyan vermesi önlenir.

Yangın Bapsı esas amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış kapısı alegori bina huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak bâtınyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı daha buna bağlı olarak elan ehven olmaktadır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Binalarda belirli standartlarda makam alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve tüm firmaların Yangın Çıkış Kapısı bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page